În scopul reducerii traficului auto și aglomerării punctelor de intrare în oraș, municipalitatea ieșeană va implementa conceptul de Park & Ride, un sistem care oferă conducătorilor autovehiculelor posibilitatea de a-și lăsa mașinile la marginea orașului și de a-și continua drumul cu ajutorul mijloacelor de transport în comun.

 
„Am făcut o invitație către toți primarii comunelor din zona metropolitană ieșeană aflate în contact direct cu municipiul nostru pentru a încheia un parteneriat privind amenajarea, cu fonduri europene, a unei rețele de parcări tip Park & Ride. Încercăm astfel să descurajăm pătrunderea autovehiculelor în municipiul Iași la orele de vârf, în special dimineața. Au răspuns deja acestei chemări primarii comunelor Holboca și Valea Lupului, rugându-i printr-o scrisoare să identificăm terenuri pe care le prefer a fi ale partenerilor noștri. Pe aceste terenuri vom construi respectivele parcări, ei urmând să fie beneficiarii direcți ai acestei investiții. Avantajul nostru va consta în limitarea prezenței autovehiculelor din localitățile limitrofe în municipiul Iași. Vom face stații de transport în comun în toate aceste parcări, preluând astfel pasagerii autovehiculelor”, a declarat primarul Mihai Chirica într-o conferință de presă susținută vineri, 19 februarie.
 
Potrivit edilului, această modalitate de deplasare va avea ca efecte deosebit de importante descongestionarea traficului, reducerea poluării atmosferice și fonice, precum și a ambuteiajelor auto.

Sursa: Realitatea de Iasi