Primele parcometre montate de Primăria Iaşi au devenit funcţionale. Totuși, taxa (2 lei/oră) nu poate fi achitată cu cardul, această facilitate urmând a fi introdusă în prima parte a lunii mai. Plata se poate face doar cu fise de 50 de bani şi bancnote de 1 leu, 5 lei şi 10 lei. În continuare, în parcări sunt angajați care taxează cu bon.

Parcometrele sunt utilizate în intervalul 8.00 – 18.00, în rest parcarea fiind gratuită.

În prezent, se lucrează la noul regulament de parcare pe raza municipiului Iaşi, document care urmează să fie lansat în dezbatere în perioada următoare.

Cele 10 parcometre au fost montate în următoarele amplasamente: patru pe bd. Socola (pe tronsonul cuprins între Podu Roş şi intersecţia Cotnari), unul la Cinema Victoria, două la Spitalul „Sf. Spiridon“, unul la Casa de Cultură a Studenţilor şi două la Hala Centrală.

Altfel, au fost alocaţi 500.000 lei pentru achiziţia a unui nou set de parcometre, urmând să fie fi lansată o nouă licitaţie, în condiţiile în care primarul Mihai Chirica a declarat că municipalitatea are în plan să monteze zeci de parcometre în diverse zone ale oraşului. Lipsa parcometrelor a determinat pierderi financiare pentru bugetul local în anii trecuţi.

Articolul precedentCalculatoare și videoproiectoare pentru unităților de învățământ
Articolul următorTraficul rutier, supravegheat cu elicopterul la Iaşi