Nouăsprezece noi cazuri de meningită şi meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de ţânţar, au fost confirmate în ultima săptămână, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Bucureşti.
Astfel, în ultima săptămână au fost confirmate 19 de cazuri noi de meningită şi meningo-encefalită cu virus West Nile, dintre care cinci în Bucureşti, trei în judeţul Iaşi, câte două cazuri în judeţele Bacău, Bihor şi Dolj şi câte un caz în judeţele Caraş Severin, Prahova, Galaţi, Vaslui şi Suceava.
Totodată, în ultima săptămână s-a înregistrat patru decese. Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, din 2 mai şi până în prezent au fost înregistrate în total 215 cazuri de meningite şi meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind înregistrate 25 decese la pacienţi care aveau co-morbidităţi.
În Capitală au fost înregistrate şapte decese, patru în judeţul Iaşi, două în judeţul Constanţa, două în judeţul Dolj, două în judeţul Olt şi câte un deces în Alba, Brăila, Galaţi, Covasna, Dâmboviţa, Suceava, Teleorman şi Prahova.
Articolul precedentIulia Scântei: „Maricel Popa nu doreşte construirea autostrăzii Iași – Tg Mureș“
Articolul următorAccident rutier cu trei victime