Un individ a fost pedepsit de către judecători, după ce a fost acuzat de comiterea unei infracţiuni, în urma unui scandal în trafic.

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus amendarea lui Vasile Ionuţ Cozma, sub acuzaţia de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Instanţa condamnă pe inculpatul Cozma Vasile Ionuţ la pedeapsa amenzii în cuantum de 2.400 de lei, reprezentând un număr de 120 de zile-amendă înmulţit cu suma de 20 de lei corespunzătoare unei zileamendă, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, au menţionat judecătorii ieşeni. Decizia nu este definitivă.

Anchetatorii ieşeni au precizat că, pe data de 23 mai 2018, în jurul orei 09.50, un bărbat de 34 de ani, din Vaslui, se afla la volanul unui autoturism marca Audia A4, care era la intersecţia străzilor Hatman Şendrea şi Pantelimon Halipa.

În urma unei şicanări în trafic, Vasile Ionuţ Cozma a coborât din vehiculul său, marca BMW X5, şi a lovit cu un corp contondent geamul portierei din partea stânga-faţă a maşinii conduse de vasluian, distrugându-l, potrivit procurorilor.

Oamenii legii au adăugat că Vasile Cozma a provocat astfel şi leziuni la nivelul braţelor şoferului cu care avusese şicanarea în trafic, actele de violenţă tulburând ordinea şi liniştea publică. În urma incidentului, partea vătămată a depus o plângere penală la Poliţie.

Astfel, anchetatorii au stabilit că, în ziua cu pricina, partea vătămată se deplasa pe şoseaua Iaşi – Voineşti, dinspre Miroslava, către Belvedere Nicolina. La un moment dat, şoferul din Vaslui a fost nevoit să reducă viteza de deplasare, deoarece pe partea dreaptă a drumului ar fi oprit un autoturism marca BMW, fără a semnaliza acest lucru. În momentul în care a depăşit BMW-ul, şoferul din Vaslui a claxonat, fapt care l-ar fi iritat la culme pe Cozma, acesta pornind în urmărirea vehiculului Audi. La un moment dat, maşina lui Cozma a lovit o Dacia Solenza, a coborât din vehicul pentru a vedea care sunt daunele provocate de impact, iar, mai apoi, şi-a continuat urmărirea.

Oamenii legii au mai menţionat că, după o urmărire de circa trei minute, cele două vehicule au ajuns la intersecţia străzilor Hatman Şendrea şi Pantelimon Halipa.

Inculpatul a coborât din maşină având asupra sa un corp contondent, s-a deplasat la autoturismul părţii vătămate, după care a lovit de mai multe ori geamul portierei din partea stânga-faţă, până ce acesta s-a spart. Cioburile rezultate au dus la leziuni minore suferite la nivelul braţelor de către partea vătămată, care s-a speriat, a demarat şi a intrat în parcarea unui supermarket din zonă, apelând numărul 112”, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Conform acesteia, la gestul lui Cozma au asistat mai multe persoane care se aflau în intersecţia respectivă, fiind vorba despre o zonă destul de circulată.

„La audieri, inculpatul a recunoscut parţial comiterea faptelor, negând că a urmărit în trafic autoturismul părţii vătămate şi susţinând, neverosimil, că a avut acelaşi traseu cu acesta din urmă şi că ar fi dorit să revină la domiciliul său. De asemenea, inculpatul a afirmat că gestul de a lovi geamul portierei a fost unul spontan, după ce a găsit o scândură pe jos, pe motiv că partea vătămată l-ar fi înjurat. Afirmaţiile inculpatului sunt contrazise de probele administrate în cauză”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Potrivit anchetatorilor, după începerea urmăririi penale, inculpatul a făcut demersuri pentru acoperirea pagubelor, iar partea vătămată şi-a retras plângerea prealabilă pentru distrugere şi lovire.

Articolul precedentTrei femei, condamnate din pricina tutunului
Articolul următorDoi italieni şi doi spanioli, judecaţi la Iaşi din cauza canabisului