Dascălul din Iași acuzat că și-a ucis soția a fost condamnat.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Eugen Petrucă la două decenii de pușcărie.

Instanța condamnă inculpatul Petrucă Eugen la pedeapsa închisorii de 20 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Menţine măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpat. Confiscă de la inculpatul Petrucă Eugen recipientul din plastic cu o capacitate de zece litri care conţine o substanţă inflamabilă (circa un litru de benzină)”, au precizat magistrații ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. 

Anchetatorii au precizat că, la mijlocul lunii august a anului trecut, dascălul ieșean ar fi comis oribila faptă, după o dispută cu soția sa.

Dascălul Eugen Petrucă, în vârstă de 51 de ani, a fost arestat preventiv la scurt timp după tragedie.

Pe data de 20 august 2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a formulat o propunere de arestare preventivă a inculpatului E.P., din comuna Ciortești, cu privire la comiterea infracțiunii de omor calificat asupra unui membru de familie. Din probatoriul administrat a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în seara de 17 august 2018, după ce ar fi lovit victima, soția sa, cu o bâtă, inculpatul ar fi stropit-o cu benzină, după care i-ar fi dat foc, iar, mai târziu, ar fi târât-o în casă, unde a lăsat-o până a doua zi, când ar fi exercitat alte acte de violență asupra ei, toate leziunile ducând în scurt timp la decesul victimei. Tribunalul Iași a admis propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, a precizat atunci Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Sătenii au povestit că, după comiterea faptei, dascălul ar fi cântat psalmi și ar fi mers la praznice, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. 

 

Articolul precedentGALERIE FOTO: Sfinţire cu sobor de preoţi, la Direcţia de Drumuri şi Poduri Iaşi
Articolul următorAccident rutier MORTAL, în județul Iași!