Un ieşean a fost pedepsit de către magistraţi, după ce a fost acuzat că şia ucis în bătaie propriul tată. 

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus condamnarea lui Dumitru Sîngeap. „Instanţa condamnă inculpatul Sîngeap Dumitru, în prezent deţinut în Penitenciarul Iaşi, la pedeapsa de 12 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor”, au precizat magistraţii ieşeni. Sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. 

Dosarul individului a început pe data de 5 iunie 2018. Asta, după ce Dumitru Sîngeap fusese încătuşat încă de pe data de 8 aprilie 2018. 

Apoi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată în stare arest preventiv a lui Dumitru Sîngeap, în vârstă de 43 de ani, pentru comiterea infracțiunii de omor.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 7 aprilie 2018, fiind în stare de ebrietate, individul l-a prins de gât pe tatăl său, în vârstă de 84 de ani, l-a trântit cu fața de pardoseala din beton a bucătăriei locuinței, iar, apoi, în timp ce victima se afla căzută cu fața în jos, i-a comprimat cu piciorul zona toracico-dorsală, pronducându-i rupturi de ficat, splină și rinichi. 

Traumatismele au generat hemoragie internă și au dus la decesul victimei”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. 

Individul are domiciliul în comuna Răuşeni, judeţul Botoșani, însă, în toamna anului 2017, acesta s-a mutat în locuința părinților săi, din satul Dancu. 

Oamenii legii au adăugat că, pe fondul consumului în exces de băuturi alcoolice și al lipsei unui loc de muncă, individul a adoptat un comportament agresiv față de părinții săi. În acest context, din luna ianuarie 2018, mama acestuia s-a mutat într-o altă locuință, iar victima a rămas împreună cu individul în apartamentul din satul Dancu. 

 

Articolul precedentCondamnată sub acuzaţia de contrabandă
Articolul următorEscrocii nu renunță la metoda “Accidentul”