Doi indivizi au primit pedepse din partea magistraţilor ieşeni, după ce au fost acuzaţi de comiterea unor infracţiuni.

Astfel, Tribunalul Iaşi a dispus condamnarea lui Constantin Ursei la pedeapsa rezultantă de 13 ani de puşcărie, pentru tentativă la omor calificat asupra unui membru de familie, violare de domiciliu şi distrugere.

În acelaşi dosar, instanţa a dispus condamnarea lui Ciprian Savin la pedeapsa rezultantă de nouă ani de temniţă, pentru complicitate la tentativă la omor calificat, violare de domiciliu şi distrugere.

“Instanţa admite în parte acţiunea civilă şi obligă, în solidar, inculpaţii să îi plătească părţii civile suma de 1.000 de euro, cu titlul de daune morale, şi suma de 500 de euro, reprezentând daune materiale cauzate de infracţiunea de distrugere. Ia act că persoana vătămată C.U. nu s-a constituit parte civilă în cauză. Dispune confiscarea securii folosite la săvârşirea faptei de inculpatul Ursei Constantin”, au arătat magistraţii ieşeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul celor doi a început pe data de 11 decembrie 2018. Asta, după ce, la finele lunii octombrie 2018, cei doi au fost încătuşaţi. Aşadar, în urmă cu câteva luni, procurorii au dispus trimiterea în judecată a celor doi.

“Inculpatul Ursei Constantin locuieşte împreună cu fiul său, în vârstă de 9 ani, în satul Oproaia, comuna Ţibana, în timp ce soţia, C.U., de care este separat în fapt, locuieşte în casa proprietate a mamei sale, situată în satul Gârbeşti, comuna Ţibana, împreună cu doi fraţi şi cele două fiice minore (trei ani) şi (cinci ani). În noaptea de 8 spre 9 octombrie 2018, inculpatul Ursei Constantin s-a deplasat cu căruţa la locuinţa soţiei sale, împreună cu martorul P.C. şi inculpatul Savin Ciprian, cărora le-a împărtăşit intenţia de a-i aplica o corecţie cumnatului minor B.C.M. Ajunşi la destinaţie, în jurul orei 01.00, în satul Gârbeşti, martorul a rămas la căruţă, în timp ce inculpatul Ursei Constantin s-a înarmat cu o secure, iar inculpatul Savin Ciprian cu o furcă. Cei doi inculpaţi au pătruns fără drept, înarmaţi, pe poarta închisă, dar neasigurată şi, apoi, în casă, în camera în care persoana vătămată dormea pe acelaşi pat cu cele două fiice şi sora, ultimele fiind minore. Acolo, inculpatul Ursei Constantin a tras-o pe victimă din pat, după care i-a aplicat o lovitură cu muchia toporului în cap, iar, apoi, mai multe lovituri cu tăişul securii, care vizau zone vitale ale corpului, în timp ce persoana vătămată a încercat să pareze loviturile cu mâna dreaptă, dar şi cu picioarele”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Potrivit acesteia, astfel, persoana vătămată C.U. a dobândit leziunile descrise în raportul de primă expertiză medico-legală întocmit de IML Iaşi, leziuni care au necesitat pentru vindecare 45-50 de zile de îngrijiri medicale, respectiv plagă contuză cu secţiune tendoane flexoare degete I,II, III picior stâng, secţiune nerv medial plantar picior stâng, fractură 1/3 cubitus drept, plagă contuză parietală stângă.

“În acelaşi timp, inculpatul Savin Ciprian s-a deplasat în camera în care se afla fratele minor al victimei, a distrus geamurile şi clanţa uşii de acces în încăpere şi a încercat să îl lovească pe minor, care a reuşit să fugă pe geam. Inculpatul Savin Ciprian nu a intervenit pentru a opri atacul asupra femeii, ci, dimpotrivă, i-a spus inculpatului Ursei Constantin că trebuie să se retragă pentru a nu fi prinşi. Apoi, cei doi inculpaţi, căutându-l pe minorul care fugise, au spart cu furca şi securea geamurile unei anexe a locuinţei, după care au plecat”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

 

Articolul precedentIeşean, încătuşat după o partidă de SEX!
Articolul următorCondamnaţi din cauza canabisului