Trei indivizi s-au ales cu pedepse din partea magistraţilor, după ce au fost acuzaţi de comiterea unor infracţiuni.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus condamnarea lui Victor Frangache, zis “Pleaşcă”, la pedeapsa rezultantă de cinci ani şi patru luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată şi efectuarea de operaţiuni fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată.

În acelaşi dosar, instanţa l-a condamnat pe Marian Frangache, zis „Chinez”, la patru ani şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată.

Totodată, instanţa l-a condamnat pe Vasilică Leancă la patru ani şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată. Sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul celor trei indivizi a început pe data de 17 mai 2018. Asta, după ce, pe data de 25 ianuarie 2018, procurorii din cadrul Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi au operat primele reţineri în cauză.

Potrivit anchetatorilor DIICOT, la finele anului 2017, cei trei indivizi au fost prinşi având substanţe interzise, precum canabis sau 5F-MDMB-Pinaca. Totul ar fi ieşit la iveală după ce investigatori sub acoperire ar fi achiziţionat stupefiante de la aceştia.

Pe lângă pedepsele cu închisoarea, judecătorii ieşeni au dispus şi confiscarea unor sume de bani de la inculpaţii din acest caz.

“Instanţa dispune confiscarea specială a sumelor de bani ob?inute în urma comercializării drogurilor de risc şi produselor cu efect psihoactiv – de la inculpatul Frangache Victor suma totală de 19.410 lei, de la inculpatul Frangache Marian – suma totală de 92.900 de lei, iar de la inculpatul Leancă Vasilică – suma totală de 47.380 de lei”, au adăugat magistraţii ieşeni.

 

Articolul precedentCu alcoolemie, la volan: ce au păţit!
Articolul următorIeşean, acoperit de un mal de pământ: ce s-a întâmplat!