Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, au efectuat 15 percheziţii domiciliare, în judeţele Iaşi, Argeş, Galaţi, Dolj, Dâmboviţa şi Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de proxenetism. 

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015 şi până în prezent, a fost iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, format din 18 suspecţi, membrii grupării înfiinţând şi coordonând zece bordeluri pe teritoriul Marii Britanii, având ca scop racolarea şi exploatarea a mai multor persoane de sex feminin, obţinând importante beneficii materiale din această activitate infracţională”, au precizat reprezentanţii DIICOT.

Ca urmare cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că, din activitatea infracţională, cei în cauză au obţinut peste 400.000 de lire sterline, pe care, ulterior, le-au investit în achiziţia de autoturisme, construcţia sau renovarea unor imobile şi în jocuri de noroc.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti au fost duse, în vederea audierii, 50 de persoane.

Acţiunea s-a desfăşurat în cooperare cu autorităţile judiciare din Marea Britanie şi cu specialişti din cadrul EUROPOL, pe baza unui acord comun de anchetă. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate Iaşi, Bucureşti, Craiova, Galaţi, Olt şi Dâmboviţa. Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din Argeş, Brăila, Galaţi, Giurgiu şi Dâmboviţa. 

Articolul precedentCâteva zeci de ieşeni au protestat împotriva deciziei CCR
Articolul următorPSD a contestat sentința în dosarul cu vicele Harabagiu