????????????????????????????????????

Vineri, între orele 12.00 şi 14.00, la Curtea de Apel Iaşi – în incinta Palatului de Justiţie de pe strada Elena Doamna, se va desfăşura un exerciţiu de antrenament având ca scop dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate şi intervenţie în sistem integrat, în cazul rezolvării unei situaţii concrete.

La faţa locului vor acţiona mai multe echipaje de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi, sprijinite de specialişti din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului. Se va interveni într-un scenariu de tulburare a ordinii publice, într-o sală de judecată, atacul jandarmilor care asigură protecţia obiectivului şi blocarea persoanelor turbulente în sala de judecată.

Astfel de exerciţii de antrenament sunt planificate periodic, se bazează pe unele scenarii, adaptate după posibile situaţii reale, iar unele dintre activităţi se vor desfăşura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare a activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie.

Jandarmii le adresează persoanelor care se vor afla în zona desfăşurării exerciţiului rugămintea de a-şi păstra calmul şi de a respecta indicaţiile forţelor de ordine.

 

Articolul precedentAcţiune caritabilă pentru copiii sărmani
Articolul următorŞoferul care a lovit mai multe maşini, încătuşat