Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași pune la dispoziția cetățenilor metode diverse de plată pentru activitățile specifice Serviciului de Stare Civilă, respectiv Serviciului de Evidență a Persoanelor.

„Vorbim aici de plata prin numerar posibilă în incinta sediilor noastre (la Iulius Mall – Serviciul de Evidenţă a Persoanelor şi la Casa Căsătoriilor), pe platforma ghişeul.ro, fără comision, pe baza unui card bancar. În plus, din luna mai a anului 2018 există posibilitatea de plată a servicilor prin SMS la numărul scurt 7530. Anul trecut am înregistrat 1.010 plăţi prin SMS şi 570 pe ghişeul.ro”, a declarat directorul executiv al DLEP Iași, Marius Bodoga.

La Serviciul de Stare Civilă taxele sunt următoarele: procesare dosar (eliberare duplicat/Anexa 24/Anexa 9/alte dovezi etc.): 12 lei; oficiere căsătorie în ziua de sâmbătă: 98 lei, oficiere căsătorie în ziua de duminică: 258 lei; divorț pe cale administrativă: 507 lei; taxă oficiere căsătorie în afara sediului Serviciului de Stare Civilă pentru persoanele cu vârsta până la 30 de ani și care sunt la prima căsătorie: 507 lei; taxă oficiere căsătorie în afara sediului Serviciului de Stare Civilă: 1.013 lei.

La Serviciul de Evidență a Persoanelor taxele sunt următoarele: carte de identitate: 7 lei; carte de identitate provizorie: 1 leu; furnizare date: 1 leu.