La Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași, în luna octombrie, au fost procesate peste 16.000 de cereri pentru acte de identitate noi. Au fost vizate persoane cu domiciliul în oraș, elevii și studenții din cămine, dar și cei din comunele arondate.

„Luna trecută, activitatea Serviciului de evidență a persoanelor a fost la cote maxime. Au fost procesate în luna octombrie 16.788 de cereri. Lucrătorii noștri au acționat în această perioadă pe mai multe direcții. Au fost 6.124 cereri primite la sediu, dar și 10.080 cereri pentru viza de reședință. Acestea din urmă au fost preluate în cadrul campaniei de punere în legalitate a elevilor și studenților din cămine. Alte 443 cereri au vizat acte de identitate în cadrul campaniei de toamnă Prioritate la identitate. Aceasta este derulată de stația mobilă în 14 comune. Alte 141 cereri au fost depuse pentru acte de identitate la persoanele aflate în arest la Penitenciarul Iași”, a spus Marius Bodoga, directorul DLEP Iași.

În perioada menționată au fost înregistrate 2.213 programări online pe site. 90 de persoane au preferat să achite taxa pentru actul de identitate prin SMS. Dintre cele 16.000 de cereri, cele mai multe au fost legate de vizele de reședință.

Din numărul total de cereri, 5.097 au fost pentru cărți de identitate, 514 pentru cărți de identitate provizorii și 11.177 pentru vize de reședință.