Polițiștii ieşeni au intervenit la peste 90 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin intermediul numărului pentru apeluri de urgenţă 112.

Aceştia au dat 364 de amenzi, în cuantum de 111.701 lei, iar, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate 35 de infracțiuni.

Astfel, au fost organizate opt acțiuni și s-a intervenit la 97 de incidente, dintre care 85 au fost sesizate prin 112.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 21 de permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Așadar, agenţii din cadrul Secţiei IX de Poliţie Rurală Hârlău au oprit, pentru control, în comuna Fântânele, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din localitate, fără a avea permis pentru vreo categorie de vehicule și fără a avea plăcuțe de înmatriculare.

Întrucât șoferul mirosea a alcool, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

De asemenea, agenții din cadrul Secţiei VI de Poliţie Rurală Paşcani au acționat pentru prevenirea infracţiunilor, combaterea faptelor de comerţ ilicit şi a delicvenței juvenile și victimizării minorilor.

În cadrul acțiunii au fost date 43 de amenzi, în cuantum de 15.110 lei, fiind reținute și trei permise de conducere.

De exemplu, un tânăr în vârstă de 29 de ani, din oraşul Târgu Frumos, a fost prins în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 28A, pe varianta Blăgeşti, în timp ce a efectuat o depăşire neregulamentară în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea interzisă”, fapt pentru care a fost amendat cu 725 de lei şi s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 zile, fiindu-i reţinut permisul.

 

Articolul precedentAu ajuns la spital după ce s-au pârjolit la soare
Articolul următorLucrările de modernizare pe aleea Tudor Neculai