Reprezentanții Primăriei au anunțat că peste 25.000 de ieșeni au semnat petiția din cadrul campaniei “fără penali în funcții publice”. Dintre cele 30.757 de semnături, aproape 5.000 au fost invalidate.
Inspectorii din cadrul Direcției Locale de Evidență a Persoanelor (DLEP) din subordinea Primăriei Municipiului Iași au finalizat verificările privind calitatea de cetățean cu drept de vot și domiciliul semnatarilor listelor de susținători ai campaniei „Fără penali în funcții publice”.
Astfel, dintre cele 30.757 de semnături strânse de inițiatorii campaniei, 25.855 au fost validate, iar 4.907 au fost anulate. Conform Raportului întocmit de inspectorii DLEP, motivele invalidării au constat în faptul persoanele semnatare nu aveau domiciliul în municipiul Iași sau seria și numărul actului de identitate erau înscrise eronat.
„Am susținut și voi susține orice demers care dorește să aducă normalitate în societatea românească. Este aberant ca indivizi condamnați penal să ajungă în funcții publice care să le permită să ia decizii în numele românilor cinstiți. De asemenea, genul acesta de consultare populară, care începe cu invitația de a te alătura unei campanii, continuă cu un referendum și se poate finaliza cu o revizuire a Constituției, nu poate face decât foarte bine unei comunități, pentru că ia pulsul populației și-i obligă pe cetățeni să se implice mai mult în decizia publică, să se comporte ca niște cetățeni responsabili”, a menționat primarul Iașului, Mihai Chirica.
Articolul precedentEuroparlamentar: Firea și Dragnea au mimat un conflict pentru a-i ține pe naivi cu sufletul la gură 
Articolul următorKlaus Iohannis, aşteptat la deschiderea anului universitar la Iaşi