Polițiștii rutieri din Iași au acționat pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor.

În cadrul acțiunii recent desfășurate au fost date 513 amenzi, în cuantum de 164.280 de lei, dintre care 75 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 21 pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor, 50 pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță, 45 pentru nerespectarea legislației rutiere de către pietoni, patru pentru nerespectarea legislației rutiere de către bicicliști și 318 pentru alte abateri.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 55 de permise, dintre care 13 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, nouă pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 21 pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor și 12 pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare și au fost constatate șapte infracțiuni”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Oamenii legii au precizat că, în cadrul acțiunii, un bărbat de 36 de ani, din municipiul Iaşi, a fost amendat, fiindu-i reținut și permisul, deoarece a fost prins conducând un autoturism pe DN 24, în localitatea Poieni, cu viteza de 123 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.

De asemenea, un bărbat de 37 de ani, din municipiul Iaşi, a fost amendat, fiindu-i reținut și permisul, deoarece, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gării, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton care traversa în mod regulamentar, au adăugat poliţiştii ieşeni.

Potrivit acestora, un alt bărbat, în vârstă de 32 de ani, din comuna Ciurea, a fost prins conducând un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au încheiat oamenii legii.

Articolul precedentPedepsit pentru FRAUDĂ la vot
Articolul următorPensionar din Iaşi, ridicat din pat de poliţişti şi dus la puşcărie