????????????????????????????????????

Aeroportul Internațional Iași a înregistrat în luna februarie o creștere cu peste 22% a numărului de pasageri față de aceeași perioadă a anului precedent, ajungând la 90.687 de călători. Dintre aceștia, 46.658 au fost îmbarcați și 44.029 debarcați.

În primele două luni din acest an, 186.139 de persoane au călătorit cu avionul dinspre/spre Iași, avansul fiind de peste 18 % comparativ cu intervalul similar din 2018.

Statistica arată inclusiv o creștere a numărului de mișcări ale aeronavelor pe Aeroportul Iași, în luna februarie a acestui an fiind raportate cu aproximativ 19% mai multe aterizări și decolări față de aceeași perioadă din 2018.

Nicio rută nouă

Dacă în anii anteriori în această perioadă se anunțau cursele noi, acum aeroportul ieșean nu a anunțat nicio cursă nouă.

În prezent, de pe Aeroportul Iași, patru companii aeriene operează zboruri directe spre 19 destinații internaționale, precum și trei rute interne, astfel:

– cu TAROM, spre: Tel Aviv, București, Cluj-Napoca și Timișoara
– cu BLUE AIR, spre: Barcelona, Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Munchen, Bruxelles, Koln (Bonn) și București

– cu WIZZ AIR, spre: Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Veneția (Treviso), Catania, Bologna, Londra (Luton), Larnaca, Tel Aviv, Eindhoven, Billund, Dortmund, Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi), Liverpool și Salonic.

Articolul precedentEpiscopia catolică strânge fonduri pentru reparaţiile de la Institutul de Boli Cardiovasculare
Articolul următorA început împărțirea greblelor date de primărie (GALERIE FOTO)