Șase unități administrativ-teritoriale din județul Iași au primit noi fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II (PNDL).

Sunt finanțate astfel 8 proiecte a căror valoare totală este de 11.894.731 de lei. Către comuna Mogoșești au fost direcționați 5.308.210 lei pentru extinderea și realizarea de noi sisteme de alimentare cu apă în satele Mogoșești, Budești, Mînjești și Hadîmbu. În aceste localități vor fi înființate și stații de tratare a apei. 

Rețeaua de alimentare cu apă din comuna Bârnova va fi extinsă, iar pentru acest proiect a fost prevăzută suma de 1.662.413 lei.

Pentru a se plia pe nevoile actuale ale elevilor, Școala Gimnazială Hermeziu, Școala Zaboloteni și Grădinița Trifești din comuna Trifești vor fi reabilitate, modernizare și recompartimentate cu suma totală de 2.403.427 de lei. Investiții cu bani de la Guvern vor fi făcute în perioada următoare și la Școala Larga Jijia, din Movileni, și Școala Gimnazială Ciohorăni.

Dispensarul din Cozmești va fi reabilitat și modernizat cu suma de 1.589.619 lei.

Județul Iași a primit, în cadrul PNDL II, peste 800 de milioane de lei. Au fost acceptate pentru finanțare proiecte care vizează modernizarea, reabilitarea și construcția de grădinițe, creșe și școli, înființarea sau modernizarea de dispensare, dar și realizarea de rețele de apă și canalizare.

Articolul precedentPremieră în România: tramvaiul cu prize pentru laptopuri și bibliotecă!
Articolul următorMarș motorizat spre București pentru Autostradă