Poliţiştii de frontieră ieşeni au făcut evaluarea activităţilor desfăşurate în anul 2018. 

În anul 2018, prin punctele de trecere a frontierei din zona de competenţa a ITPF Iaşi au tranzitat graniţa aproximativ 9.250.000 de persoane, cetăţeni UE si non-UE, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe sensul de intrare, precum si 2.800.000 de mijloace de transport.

Conform reprezentanţilor ITPF Iaşi, în perioada analizată au fost constatate 5.461 de fapte ilegale, dintre care 2.342 de infracțiuni și 3.119 contravenții, valoarea sancțiunilor contravenționale fiind de peste 1.601.825 de lei.

De asemenea, în anul 2018 au fost înregistrate 23 de cazuri în domeniul migraţiei ilegale, fiind descoperite în total 59 de persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera. În toate cazurile s-au întocmit lucrări penale, respectiv s-a colaborat cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, în vederea punerii în aplicare a Acordurilor de readmisie.

Mai mult, au fost înregistrate nouă cazuri de fraudă documentară, fiind reţinute documente de călătorie aparţinând statelor UE false, respectiv au fost situaţii în care au fost folosite documente de călătorie ce aparţineau altor persoane (substituire de persoană). 

Poliţiştii de frontieră au mai constatat anul trecut 503 infracțiuni de contrabandă şi au reţinut în vederea confiscării peste 892.000 de pachete ţigări de contrabandă, în valoare de peste 5,5 milioane de lei. 

Traficul cu ţigări de contrabandă continuă să reprezinte una dintre principalele manifestări ale infracţionalităţii la frontiera cu Republica Moldova şi Ucraina. În majoritatea cazurilor, ţigările de contrabandă au fost găsite atât în punctele de trecere ale frontierei, ascunse în mijloace de transport, cât şi în zona de competenţă, pe comunicaţiile din apropierea frontierei”a precizat Denis Mihaela Lazăr, purtătorul de cuvânt al ITPF Iaşi. 

Tot anul trecut, poliţiştii de frontieră ieşeni au descoperit 53 de vehicule (35 în punctele de trecere a frontierei şi 18 pe comunicaţii) care figurau ca fiind căutate de autorităţi sau declarate furate în străinătate. 

În plus, oamenii legii au constatat 489 de infracţiuni fals şi uz de fals şi au descoperit în punctele de trecere 353 de documente false. 

 

Articolul precedentNu există niciun proces între Horia Sabo şi Politehnica Iaşi
Articolul următorPoliţişti acuzaţi de ŞPAGĂ: unul a recunoscut TOTUL!