Un individ s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraţilor ieşeni, după ce a fost acuzat că ar fi încercat să facă moarte de om.

Tribunalul Iaşi a dispus condamnarea lui Iulian Petronel Costea la zece ani şi şase luni de închisoare, pentru tentativă la omor calificat.

“Instanţa dispune confiscarea specială prin echivalent de la inculpat, în folosul statului, a sumei de 80 de lei, reprezentând echivalentul bănesc al cuţitului, neidentificat, ce a fost utilizat la comiterea infracţiunii. Admite, în parte, acţiunea formulată în cauză de partea civilă D.B. şi, în consecinţă, obligă inculpatul să-i plătească acesteia, cu titlu de despăgubiri civile, suma totală de 5.600 de euro, reprezentând daune materiale şi morale. Respinge, ca nefondate, celelalte pretenţii formulate de partea civilă”, au precizat magistraţii ieşeni. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Procesul individului a început de pe data de 6 decembrie 2018. Asta, după ce magistraţii l-au reţinut şi, ulterior, arestat preventiv pe acesta de pe data de 12 noiembrie 2018.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 11 noiembrie 2018, doi clienţi s-au luat la ceartă din cauza locului de la coadă, disputa fiind tranşată cu o înjunghiere gravă în piept.

Oamenii legii au susţinut că Petronel Costea ar fi încercat să omoare un bărbat lângă care stătea la rând, la un magazin non-stop din cartierul Dacia. Cei doi s-ar fi luat la bătaie în urma unei dispute privind locul la coadă, după care Costea ar fi scos un cuţit şi l-ar fi înjunghiat pe celălalt tânăr.

Procurorii au mai susţinut că cei doi nu s-ar fi înţeles care să cumpere primul produse şi, iniţial, s-au luat la harţă.

După înjunghiere, poliţiştii au ajuns imediat la faţa locului, l-au ridicat pe Costea pentru cercetări şi l-au reţinut pentru 24 de ore.

De asemenea, victima a fost transportată la spital, unde a fost operată. Medicii au ajuns la concluzia că victima a suferit leziuni de natură a-i pune viaţa în pericol.

 

Articolul precedentDoctor ieşean, acuzat de incompatibilitate
Articolul următorINCREDIBIL: Depozit de cherestea, incendiat în mod intenţionat!