Cunoscutul medic ieşean Marin Burlea a decedat în această dimineaţă. Acesta era internat la Institul Regional de Oncologie Iaşi.

„A plecat un medic care a salvat mii de vieți, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea! A plecat tata! Mă doare când mă gândesc la anii ce vin fără el, că mai avea multe de făcut. Mulțumesc colegilor de la Insitutul de Oncologie Iași pentru eforturile lor, pentru lungile nopți din ultima perioadă în care sperau într-o minune”, a scris pe Facebook, fiica acestuia, medicul Ana Maria Ciubara.

Marin Burlea s-a născut într-o familie cu patru copii, în județul Ilfov, comuna Vidra.

Profesorul Marin Burlea a fost absolvent al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Iași, promoția 1967. A studiat la facultatea de Medicină Generală, secția Pediatrie, IMF Iași.

Între anii 1973-1979 a fost medic secundar la Pediatrie, Clinica a II-a de la IMF Iași ca mai apoi să devină medic specialist în pediatrice la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” Iași. În 1991 a devenit medic primar prin susținerea unui examen, ca mai apoi să urmeze un stadiu de pregătire pentru o a doua specializare.

În 2004 a devenit medic medic primar în gastroenterologie.

Articolul precedentFlavius Stoican: „Avem nevoie de puncte pentru a continua lupta pentru play-off“
Articolul următorJoc catastrofal, înfrângere umilitoare