Primăria Iași, prin Direcția de Asistență Socială, a stabilit limitele de venituri pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței cu agent termic în sistem centralizat.

Astfel, din bugetul de stat se acordă ajutor pentru cei care au între 0 și 786 lei/membru de familie, dar și pentru familiile care utilizează agent termic în sistem centralizat, cei cu venituri între 0 și 1.082 lei pentru persoana singură care utilizează agent termic în sistem centralizat.

Din bugetul local se acordă fonduri celor cu venituri între 0 și 1.000 lei/pe membru de familie pentru familiile care utilizează agent termic în sistem centralizat.

De la 1 ianuarie 2019, a fost modificat pragul maxim pentru restul de ajutoare acordate, respectiv cele pentru încălzirea locuinței cu gaz metan, energie electrică și lemne sau combustibili solizi. Astfel, pot primi ajutoare familiile cu venitul net pe membru de familie între 0 și 750 lei și care utilizează pentru încălzirea locuinței gaz metan, energie electrică sau lemne și combustibili solizi.

Termenul final de depunere a solicitarii este ziua de 20 a lunii, pentru a beneficia de ajutor începând cu luna respectivă, după această dată solicitarea urmând să fie aprobată cu luna următoare.

Articolul precedentO fotografie realizată în Iași, în National Geographic
Articolul următorMarius Bodea: „România a ajuns o țară lăsată de izbeliște!“