Poliţiştii le recomandă ieşenilor care pleacă la drum cu maşina să se intereseze cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgă, să circule cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, iar, pentru un plus de siguranţă, în mers, să mărească distanţa dintre vehicule.

În plus, să conducă prudent şi să evite depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase. Mai mult, ieşenii care pleacă în concediu ar trebui să respecte regimul legal de viteză şi să nu consume alcool înainte de a urca la volan.

De asemenea, pe autostrăzi, şoferii ar trebui să semnalizeze din timp intenţia de schimbare a benzii de circulaţie, să nu folosească banda de urgență și să conducă mereu cu atenție sporită. 

Şoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea vehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere. Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă”au precizat cei de la Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Articolul precedentFlorin Prunea a câștigat procesul cu șeful FRF
Articolul următorAmenzi pentru administratori de firmă: care a fost motivul!