Meteorologii estimează că, în luna martie, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, uşor mai ridicate în unele regiuni. Totodată, cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare. 

Săptămâna 27.02.2023 – 06.03.2023

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, dar şi uşor mai coborâte în extremitatea de nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, dar şi deficitar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 06.03.2023 – 13.03.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 13.03.2023 – 20.03.2023

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Săptămâna 20.03.2023 – 27.03.2023

Mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice.

Articolul precedentUN AN de la invazia Rusiei în Ucraina: 366 de zile în imagini – MOMENTELE-CHEIE ale unui război care ține întreaga lume în șah – FOTO&VIDEO
Articolul următorMinistrul Mediului despre scandalul Bîstroe: „Lucrările nu au fost comunicate părtii române”