Un minor acuzat că ar fi agresat doi poliţişti a fost pedepsit de judecători

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi iau aplicat lui Constantin Alex C. (17 ani, la data faptei) o măsură neprivativă de libertate.

Instanţa dispune faţă de inculpatul C. Constantin Alex luarea măsurii educative neprivative de libertate a asistării zilnice pe o durată de şase luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Iaşi, pentru săvârşirea a două infracţiuni de ultraj. Impune inculpatului ca, pe durata executării măsurii educative neprivative de libertate a asistării zilnice, să urmeze un curs de formare profesională, să nu se apropie şi să nu comunice cu persoanele vătămate şi să nu comunice cu acestea, să nu se apropie de fiica persoanei vătămate R.M. şi să nu comunice în niciun mod cu aceastaau precizat judecătorii ieşeni. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată. 

Procurorii au precizat că, în seara zilei de 11 martie 2018, Constantin C., în timp ce se afla în sediul Poliţiei oraşului Podu Iloaiei, a agresat doi agenţi aflaţi în serviciu şi ar fi ameninţat pe unul dintre aceştia că îi va viola fiica şi îi va tăia gâtul.

Potrivit anchetatorilor, în seara respectivă, în jurul orei 21.20, în timp ce se aflau în patrulare, cei doi agenţi au fost sesizaţi prin numărul unic 112, chiar de către minor, că acesta ar fi fost ameninţat de către un alt bărbat, în faţa unui bar din localitatea Podu Iloaiei.

Când agenţii au ajuns la faţa locului, individul le-ar fi spus că, de fapt, totul este în regulă şi că nu are nicio problemă cu nimeni. Oamenii legii i-au spus minorului că apelul său a fost nejustificat şi că acest lucru se sancţionează, fapt ce l-a iritat la culme pe individ, care ar fi început să îi înjure pe poliţişti, potrivit anchetatorilor.

În timpul deplasării către autospeciala de Poliţie, inculpatul era agitat şi l-a ameninţat pe agentul-şef, spunându-i că o cunoaşte pe fiica sa şi ştie el ce o să îi facă astfel încât poliţistul să plângă. După ce au ajuns la sediu, inculpatul a început să se manifeste agresiv fizic şi verbal, gesticulând şi adresând ameninţări la adresa agentului-şef şi a familiei sale, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Agenţii au decis încătuşarea individului, pe care l-au aşezat pe un scaun şi pe care l-au amendat cu 1.000 de lei. În clipa în care l-au descătuşat pentru a semna procesul-verbal şi la vederea mamei sale, care fusese adusă de oamenii legii la faţa locului, individul a redevenit agresiv, lovindu-l pe agentul-şef cu picioarele în abdomen, dar şi pe un alt agent – în zona genitală, spun procurorii. Aceştia au mai menţionat că minorul l-ar fi ameninţat pe agentul-şef că îi va viola fiica şi îi va tăia gâtul.

În cursul urmăririi penale, atât ca suspect, cât şi ca inculpat, precum şi la momentul prezentării în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, acesta s-a prelevat de dreptul de a nu da declaraţii în cauză, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. 

Articolul precedentEuroparlamentar ieșean: “Lupta mea cu regimul lui Dragnea se duce până acolo…”
Articolul următorFemeie, obligată de judecători să achite peste 125.000 de lei către Oficiul pentru Jocuri de Noroc