Doi indivizi au fost pedepsiţi de către judecătorii ieşeni, după ce au fost acuzaţi de încălcarea prevederilor Codului Vamal. 

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Răzvan C. la un an şi şase luni de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de contrabandă. 

Inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei Exploatare Patrimoniu Iaşi sau în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi, pe o perioadă de 60 de zile”au afirmat judecătorii. 

Aceştia au admis acţiunea exercitată de partea civilă Ministerul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi – Direcţia Regională Vamală şi la obligat pe inculpat să plătească părţii civile suma totală de 2.405 lei, reprezentând prejudiciul cauzat. 

Procesul acestuia a început pe data de 3 august 2018. Conform anchetatorilor, individul a fost prins pe 14 februarie, 8 aprilie 2017 şi 29 ianuarie 2018 având asupra lui marfă de contrabandă. Decizia nu este definitivă. 

Judecătoria Iaşi a dispus, în alt dosar, condamnarea lui Mihai C. la un an şi şase luni de închisoare, cu suspendare, pentru contrabandă. 

Inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei Exploatare Patrimoniu Iaşi sau în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi, pe o perioadă de 60 de zile”,au adăugat magistraţii. Aceştia au respins, însă, acţiunea civilă formulată de ANAF, constatând că individul a achitat prejudiciul. 

Mai mult, ei au confiscat de la inculpat 159 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, ridicate de anchetatori de la el. Procesul acestuia a început pe 4 iulie 2018. Potrivit procurorilor, acesta a fost prins având asupra sa marfă de contrabandă pe 28 mai 2016 şi 14 februarie 2017Nici această sentinţă nu este definitivă. 

Un alt bărbat a scăpat deocamdată de acuzaţie, după ce a fost găsit nevinovat de către judecători. Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus achitarea lui Constantin S., pentru contrabandă, pe motiv că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”

Instanţa lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi – Direcţia Regională Vamală Iaşi. Dispune restituirea către inculpat a patru pachete cu ţigări marca Ashima ridicate de la inculpat pe data de 26 octombrie 2017 şi patru pachete cu ţigări marca Ashima ridicate de la inculpat pe data de 13 decembrie 2017au spus judecătorii. 

Procesul ieşeanului a început pe data de 13 iunie 2018. Conform anchetatorilor, acesta ar fi fost găsit având asupra sa ţigări de contrabandă. Nici această hotărâre nu este definitivă, ea putând fi contestată. 

 

Articolul precedentIeşean condamnat în urma unui impact MORTAL!
Articolul următorVerificări ale Poliţiei în gările din Iaşi