Liderul Pro România Victor Ponta a spus, referindu-se la posibila intrare a primarului Iaşiului Mihai Chirica în partid, că nu face de două ori aceeaşi ofertă, precizând că aşteaptă ca edilul ieşean să o susţină pe Corina Creţu în alegerile europarlamentare. 

“Ce face domnul Chirica decide domnia sa. În niciun caz nu mă apuc să-l acuz de trădare sau de altceva. Eu sper să facă cât mai multe lucruri bune pentru Iaşi şi dacă are proiecte bune îl sprijinim. Ne vom vedea cu el mâine (miercuri – n.r.) la recepţia de la Palatul Culturii şi pe 24 ianuarie în Piaţa Unirii. Nu fac de două ori aceeaşi ofertă. Sunt convins că domnul Chirica a auzit-o prima dată, de altfel a şi fost la evenimentul nostru de la Iaşi“, a afirmat Victor Ponta.

“Aştept ca domnul primar să o susţină pe Corina Creţu la Parlamentul European, pentru că ştiu că apreciază activitatea ei, după care la prezidenţiale avem de discutat. Când vin localele, vom vorbi atunci cu domnul Chirica“, a mai afirmat Victor Ponta.
Pe 12 octombrie 2018, primarul Iaşiului Mihai Chirica a participat la şedinţa regională a partidului Pro România, desfăşurată la Iaşi, el afirmând că la un moment dat se va înscrie în “partidul cel mai favorabil Iaşului“.

Liderul Pro România Victor Ponta a spus atunci că Mihai Chirica a acceptat să fie prezent ca invitat, dar că şi-ar dori ca primarul Iaşului să devină membru al acestei formaţiuni politice.

De asemenea, Victor Ponta a spus că nu vrea ca în turul al doilea să intre Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea, el adăugând că Iohannis şi-l doreşte pe Dragnea în finală pentru că “e uşor de bătut“.

“Nu vrem să ajungem în turul doi să avem de ales între Iohannis şi Dragnea, pe Dragnea nu se pune problema să-l susţinem că e chiar un dezastru pentru România, dar nici Iohannis n-a prea fost un preşedinte bun. Noi vom sprijini un candidat, nu neapărat membru al Pro România, al PSD sau altui partid. Poate fi şi independent, dar să aibă viziune social-democrată europeană modernă“, a spus Victor Ponta.

Liderul Pro România a afirmat că un candidat “foarte bun“ ar putea fi Corina Creţu, care a confirmat la nivel european, el oferind şi alte două posibile nume, respectiv Gabriela Firea şi Sorin Cîmpeanu.

“Poate să aibă un profil cum este doamna Corina Creţu, un social-democrat cu experienţă europeană, poate fi un social-democrat care a confirmat în alegeri, cum e doamna Firea, poate să fie Sorin Cîmpeanu, preşedintele Consiliului Rectorilor şi un om care a performat. Ne trebuie un om care să ne aducă linişte şi stabilitate şi care să oprească scandalul şi cearta asta continuă. Eu unul aş vota oricând o femeie preşedinte, însă nu-mi dau seama dacă societatea are sau nu o gândire mai conservatoare. Corina Creţu ar fi un candidat foarte bun dacă va accepta, asta vom discuta după 26 mai“, a afirmat Victor Ponta.

Articolul precedentPoli Iași, învinsă de Dinamo Zagreb
Articolul următorAnchetat pentru jafuri comise în farmacii