Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Maricel Popa, a declarat că o companie din Emiratele Arabe Unite, Abu Dhabi Airport, s-a arătat interesată de concesionarea Aeroportului Internațional Iași.

Investitorii ar trebui să vină la începutul anului viitor la Iași pentru a-și prezenta oferta.

„Sunt dispuși să investească între 300 și 500 milioane euro. Îi interesează prelungirea pistei. Aceasta nu poate fi mai mică de 3.000 metri pentru aeronavele cargo mari. Îi interesează un terminal de pasageri mult mai mare. Îi interesează și partea auxiliară, centre de conferință, hoteluri etc. Dacă nu ai servicii, traficul nu poate crește. Au o oportunitate la Iași și vor să aducă studenți din zona asiatică la Iași și să facă blocuri pentru cazare. Sunt investiții majore. În ianuarie vor veni la Iași să ne prezinte o propunere”, a spus Maricel Popa.

Șeful CJ Iași susține că nu mai pot fi accesate fonduri de la Uniunea Europeană sau de la Guvern pentru ca pista să fie prelungită.

„Banii de la Guvern, de la Uniunea Europeană pentru a mări pista este cam imposibil să îi luămDe aceea trebuie să avem în vedere și banii investitorilor. Cei care aduc bani cu siguranță că au grijă să crească și traficul de pasageri și cel de marfă. Sunt două criterii necesare și importante pe care trebuie să le avem în vedere”, a precizat Maricel Popa.