O familie din Iași trece prin momente cumplite după ce una dintre cele două fiice s-a născut fără un rinichi. Fără posibilități, părinții nu au nicio putere de a asigura toate cele necesare pentru ca fata de 12 ani să se facă bine. Mai mult de atât, singurul venit în casă este al tatălui, deoarece și mama este bolnavă, iar aceasta nu poate să muncească. 

Încă de la nașterea primei lor fiice, părinții au primit o veste cumplită. Copila avea un singur rinichi, iar de atunci, viața familiei și așa cu un venit modest, s-a schimbat radical. Andreea are acum 12 ani, iar părinții se străduiesc, zi de zi, din greu să îi ofere tratamentul necesar pentru a o ține în viață. Copila povestește cu greu tot ce trebuie să îndure.

Fetița: Eu trăiesc efectiv cu un singur rinichi, de la naștere.

 

Reprezentant asociație: Și cum te simți?

Fetița: Bine, dar mai mergem la controale. Mă doare aici, într-o parte și apoi obosesc foarte tare. Trebuie să stau un pic pe loc.

 

Cel mai mare sprijin al ei este sora mai mică, Ana Maria.

Probleme de sănătate grave are și mama celor două, iar cum tatăl este singurul care aduce bani în casă, famișia se descurcă din ce în ce mai greu.

Reprezentant asociație: Și mama ta este bolnavă, nu? Ce a pățit mama?

Fetița: Cu urechea…

 

Mama: Foarte greu pentru mine. Pentru că nu aud ca să îi ajut. Ele țipă mai tare la mine și îmi este milă de ele. Ca să țipe cât mai tare ca să aud…

Iarna care urmează să vină îi găsește pe cei patru fără lemne.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentCRIZĂ în energie – Klaus Iohannis: „Este etic să facem enconomii rezonabile acolo unde putem fiecare. Și eu le practic la mine acasă”
Articolul următorCalendar ortodox, miercuri, 21 septembrie. Zi importantă pentru Biserica Ortodoxă. Ce sfânt este prăznuit astăzi