Inspectoratul Școlar Județean Iași i-a premiat pe elevii olimpici și pe profesorii lor. Ceremonia în cadrul căreia au fost premiați peste 500 de olimpici ieșeni și profesorii acestora este cel mai important eveniment organizat anual de Inspectoratul Școlar Județean Iași. Gala a fost momentul privilegiat al recunoașterii meritelor, al sensibilizării comunității față de reușitele tinerilor ieșeni.

Cu această ocazie a fost vernisată și expoziția “Lumea tentației artistice – mimesis și catharsis” unde pot fi admirate lucrări ale elevilor.

Momentul culminant al Galei a fost, fără îndoială, cel al decernării titlului Elevul Anului. Această distincție a fost acordată elevului care s-a remarcat în cursul anilor școlari încheiați prin cel mai bogat palmares de premii și distincții obținute cu precădere la nivel internațional. Laureată a fost Mălina Constantinescu, clasa a XII-a la Colegiul Național Iași.

„E un moment pe măsura valorii lor, a elevilor cu performanțe înalte, dar și a mentorilor acestora, profesori de vocație. Astfel, arătăm comunității noastre că avem elevi pasionați și profesori dedicați care aduc la Iași, an de an, rezultate spectaculoase la olimpiadele naționale și internaționale. Efortul și rezultatele lor trebuie să fie cunoscute și apreciate, motiv pentru care le dedicăm anual această Gală a Excelenței”, a transmis prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector școlar general.