În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Iași de mâine, pe ordinea de zi se regăsește și proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași preotului Dan Damaschin, care-şi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” Iaşi.

De numele preotului de la Materniattea „Cuza Vodă” se leagă multe acţiuni caritabile şi proiecte cu tentă socială. Anual, acesta are grijă ca 3.000 de copii din zonele sărace ale judeţului să ajungă la şcoală, oferindu-le acestora rechizite, mâncare, haine sau cărţi.

În anu 2017, preotul Dan Damaschin a dus alţi 120 de copii săraci la mare. A fost prima dată când aceştia au ajuns pe Litoral şi s-au bucurat de o tabără. Tot în 2017, preotul a fost impresionat de drama unei mame care a fost pe punctul de a-şi pierde cei cinci copii. Micuţii riscau să fie instituţionalizaţi şi luaţi de lângă cea care le-a oferit viaţă şi dragoste. Soluţia a fost găsirea unei locuinţe la Medeleni şi reînscrierea copiilor la grădiniţă şi şcoală.

Articolul precedentINCONȘTIENȚĂ: Dosare penale, în trafic
Articolul următorAbonamente reduse pe toate liniile CTP pentru profesorii ieșeni