Brazii din faţa Palatului Culturii au fost puşi la pământ printr-o decizie controversată a Primăriei Iaşi. Decizia municipalităţii a stârnit un val de nemulţumire pe reţelele de socializare, mai ales că populaţia nu a fost consultată.

„După cum a anunțat public, în cadrul campaniei de curățenie de primăvară, Primăria Municipiului Iași a demarat și un proiect de reamenajare a Pieței Palatului Culturii. Proiectul presupune îndepărtarea vegetației îmbătrânite, bolnave, dezordonate și inestetice, montarea de rulouri de gazon cu sisteme de irigare automată, plantarea de ansambluri florale și vegetale, redesenarea și modernizarea aleilor pietonale. Decizia de reamenajare a pieței a fost luată după consultări cu istorici, arhitecți peisagiști și reprezentanți ai conducerii Complexului Muzeul Național „Moldova” și are scopul exclusiv de a mări vizibilitatea și atractivitatea Palatului Culturii, monumentul-simbol al orașului nostru și unul dintre cele mai apreciate din Europa, potrivit unui top internațional recent publicat“, se arată pe pagina de Facebook a municipalității.

Cu alte cuvinte, Chirica susține că a pus la pământ brazii pentru simplu motiv că aceștia obstrucționau vizibilitatea Palatului Culturii.