Reprezentanții Primăriei Iași susțin că noul pod din zona Cicoarei, peste Bahlui, din zona Alexandru, va fi gata în acest an și, alături de noua bretea cu 4 benzi, construită pe un drum de pământ, va crea o alternativă pentru cei din Miroslava, descongestionând rondul Podu Roş.

În perioada august – octombrie vor fi realizate structura rutieră, trotuarele şi rampele de acces dinspre stradela Sofia Nădejde şi strada Sarmisegetuza. Podul va avea o lungime de aproape 61 metri, cu patru benzi carosabile de 3,7 metri fiecare, în timp ce trotuarele vor fi de 1,5 metri fiecare. Lucrările sunt efectuate de firma Geiger Transilvania.

În paralel, Primăria pregăteşte supralărgirea la patru benzi a stradelei Sofia Nădejde, în toamna urmând să fie gata proiectarea lucrărilor. Tronsonul de stradelă ce urmează a fi proiectat se întinde pe o lungime de circa 133 metri, iar în prezent este din pământ.

În ceea ce priveşte Podul Cicoarei, acest obiectiv este primul dintre cele trei poduri pe care Primăria vrea să le realizeze peste râul Bahlui, celalalte două fiind în prelungirea bld. Dacia (patru benzi) şi între str. Sarmisegetuza şi str. Alexandru Bărbat (două benzi).

Contractul de execuţie a lucrărilor la pod a fost semnat în octombrie 2018, valoarea acestuia fiind de 6,5 milioane lei. Iniţial, fondurile alocate au fost de 9,1 milioane lei, dar valoarea a scăzut în urma licitaţiei organizate de către municipalitate.

Articolul precedentPosturi scoase la concurs la Spitalul Târgu Frumos
Articolul următorO firmă poloneză, interesată să livreze tramvaie noi Iașului