Mihai Chirica, primarul Iașului, a semnat marţi pentru declanşarea unui referendum naţional de revizuire a Constituţiei, în cadrul unei campanii de strângere de semnături pentru unirea Basarabiei cu România.

Edilul ieșean a declarat că nu crede că acţiunea va avea o finalitate în cursul acestui an, însă că aceasta este importantă în sensul trezirii spiritului naţional românesc.

“Sunt printre primii semnatari, cu toate că a mai fost o campanie pe care am desfăşurat-o de Sărbătorile Iaşului, dar, practic, azi am avut lansarea oficială a acestui demers. Nu este o încercare de a formaliza un lucru care pare atât de evident. Basarabia este parte a României şi e o încercare de a lăsa sub forma unui document, marea speranţă a României de a se reîntregi în graniţele ei fireşti naturale. Şi asta trebuie făcută prin legea supremă a acestui stat, care este Constituţia”, a precizat Mihai Chirica.

Conform edilului, scopul campaniei este activarea spiritului unionist al tuturor românilor. D

e remarcat este faptul că platforma unionistă care a declanşat acţiunea de strângere a semnăturilor are la dispoziţie 6 luni pentru a strânge minimum 500.000 de semnături.

Articolul precedentAccidente rutiere cu victime, pe străzile din județ
Articolul următorPolitehnica Iași, eliminată după penalty-uri din Cupă