În legătură cu atacurile lansate în spaţiul public potrivit cărora Mihai Chirica ar fi achiziţionat un imobil în valoare de 250.000 de euro cu bani proveniţi din surse neverificabile, primarul Iașului susține că păstrează integritatea instituției pe care o conduce.

“De la începutul mandatului de primar al Municipiului Iaşi am subliniat că voi păstra integritatea morală şi legală a Primăriei Municipiului Iaşi. Reiterez acest angajament şi vreau să comunic următoarele:

Sumele necesare pentru achiziţia unui teren în valoare de 250.000 de euro provin, pe de o parte, din vânzarea unui teren deţinut de 11 ani de părinţii mei în zona Copou, teren care a fost vândut, urmând procedurile legale, pentru suma de 100.000 de euro. Diferenţa de bani a fost pusă de familia mea din sumele deţinute conform Declaraţiei de Avere din anul 2018 şi anii anteriori, declaraţii care sunt publice şi afişate pe site-ul Primăriei Municipiului Iaşi, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Achiziţia terenului despre care se face vorbire s-a făcut respectându-se toate prevederile legii, întregul proces fiind înregistrat notarial şi fiscal.

Proprietarul terenului este fiul meu, Ştefan, iar mama mea nu are alt rol decât cel de tutore, copilul fiind minor.
În prezent, tot în conformitate cu legea, a fost depusă documentaţia de demolare a imobilului de pe terenul respectiv, deoarece nu prezintă nici siguranţa şi nici confortul necesare pentru familia mea.

Condamn cu vehemenţă încercarea unor adversari politici – prin intermediul unor aşa-zişi “jurnalişti” – de a transforma un lucru absolut firesc şi legal într-un scandal public al cărui scop nu este doar denigrarea mea, ci şi a familiei mele, ceea ce este absolut inacceptabil.

Nu am nimic de ascuns şi pot da orice explicaţii oricărui jurnalist al cărui demers este de bună credinţă şi respectă deontologia profesională.

Pentru edificarea celor menţionate mai sus, orice cetăţean poate studia declaraţia de avere care se regăseşte pe site-ul Primăria Municipiului Iaşi, aşa cum prevede legislaţia în vigoare”, a precizat miercuri Mihai Chirica.

Articolul precedentO lună până la încheierea licitației pentru 24 de autobuze electrice
Articolul următorACCIDENT rutier cu patru VICTIME, pe o șosea din județ