Câteva zeci de mămici au protestat ieri în fața Primăriei Iași, nemulțumite de criteriile după care s-au făcut înscrierile în creșele ieșene. Principala nemulțumire a fost legată de adăugarea criteriului de proximitate.

Primarul Mihai Chirica a ieșit să stea de vorbă cu părinții și să le explice de ce a fost introdus acel criteriu, fără sorți de izbândă însă. În aceste condiții, Chirica a bătut în retragere și a cerut reprezentanților Direcției Creșe să facă două tipuri de evaluări ale dosarelor, una în varianta inițială și una care include criteriul proximității.

„Compararea rezultatelor celor două evaluări, care trebuie finalizată săptămâna viitoare, va face posibilă identificarea unor cazuri speciale de părinți care, poate, au pierdut puncte pe fondul aplicării prea rigide a criteriului proximității. Astfel, în urma analizei va fi adoptată modalitatea de evaluare care satisface cele mai multe cereri și care este cea mai echitabilă. Totodată, edilul-șef a cerut reprezentanților Direcției Creșe să trateze cu maximă responsabilitate contestațiile depuse de părinții nemulțumiți și să corecteze de îndată eventualele erori de evaluare“, au precizat reprezentanții primăriei.

Articolul precedentCirculația tramvaielor, blocată în Iași. Asfaltul s-a ridicat din cauza căldurii
Articolul următorAnchetat la 58 de ani pentru că ar fi furat ceva de-ale gurii