Primarul Mihai Chirica s-a afișat ieri alături de reprezentanții unei firme care vrea să implementeze în Iași un sistem de ride sharing care utilizează trotinete electrice.

De altfel, reprezentanții companiei susțin că soluția de mobilitate urbană amintită se adresează în special angajaților din corporații, studenților și investitorilor care doresc să dezvolte un sistem public de ride sharing.

„Este un sistem de sharing, adică utilizezi trotineta și apoi o poți lăsa într-un alt loc în care se poate alimenta. Acesta este trendul, intrăm și noi în această cursă. Dorim să descurajăm utilizarea transportului cu motoare care ard combustibil. Speranța noastră este să nu apară o zonă de conflict în special pe trotuare între utilizatorii de biciclete, trotinete și alte astfel de mijloace de transport”, a declarat primarul Mihai Chirica, care a recunoscut că legislația din România nu este foarte clară în ceea ce privește transportul cu astfel de mijloace de transport.

Conform site-ului companiei, consumul de energie al unei astfel de trotinete este de 6,15Wh/km, având o autonomie de 45 de kilometri și o viteză maximă de 36 km/h.

Articolul precedentSemnal de alarmă tras de Romeo Vatră în legătură cu Centrul Expozițional „Moldova“
Articolul următorCasă incendiată în mod intenționat, în județul Iași!