Primarul Mihai Chirica a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută vineri, că, la manifestările publice organizate de municipalitate cu prilejul Sărbătorilor Iaşiului invitaţia este una generală, “de la cel mai de sus la cel mai de jos”, însă, pentru celelalte evenimente, precum Seara Valorilor, sunt invitaţii personalizate, pe listă nefiind inclus şi premierul Viorica Dăncilă.

“Nu i-am trimis nicio invitaţie doamnei premier din două motive: nu pot să nu mă detaşez într-un mod evident, să am aceeaşi conduită pentru doi candidaţi la Preşedinţie. M-am ataşat de candidatura la Preşedinţie a domnului Klaus Iohannis. Nu pot să fac acelaşi lucru pentru altă candidatură. Dacă doamna Dăncilă nu ar fi candidat, aş fi putut să îi trimit o invitaţie. Noi vorbim de prietenie, iubire, dragoste, înţelegere, iertare, că trebuie să vorbim şi despre iertare când trimitem o invitaţie, dar având calitatea de candidat a doamnei premier, nu am putut să o invit pentru evenimentele pe care le organizăm noi. În rest nu pot sta zid în faţa altor invitaţii”, a spus primarul Mihai Chirica.

Acesta a declarat că îl aşteaptă pe preşedintele Iohannis, faţă de care şi-a arătat susţinerea pentru alegerile prezidenţiale.

“Îl aştept cu drag pe preşedintele României, Klaus Iohannis. Noi i-am făcut o invitaţie din luna septembrie să îşi aleagă dumnealui o zi din luna octombrie pentru a vizita oraşul nostru. Sigur, putem să spunem că suntem deschişi pentru multă lume. Nu pentru toată lumea, că ar fi ipocrizie, dar suntem deschişi pentru multă lume bună să vină la Iaşi, să se alăture nouă, să privim cu pioşenie spre sacrificiul sfinţilor noştri şi cu speranţă spre solidaritatea românilor”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul a precizat că, sâmbătă, va avea o întrevedere cu şeful statului. Acesta se va afla la Iaşi pentru a lua parte la întâlnirea organizaţiilor PNL din Regiunea de Nord-Est.

Reuniunea PNL de sâmbătă îi va aduce la Iaşi, printre alţii, pe şeful statului Klaus Iohannis, liderul PNL Ludovic Orban, prim-vicepreşedinţii PNL Raluca Turcan, Rareş Bogdan şi Iulian Dumitrescu, preşedintele Ligii Aleşilor Locali PNL şi preşedinte PNL Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreşedintele PNL Ioan Bălan.