Primele componente ale spitalului modular finanțat de Consiliile Județene Iași și Neamț prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest au fost descărcate pe platforma de la Transagropolis Lețcani, amenajată special pentru acesta.

Imagine

Spitalul va avea o capacitate de 250 de paturi, din care 100 pentru terapie intensivă. Va fi format din aproximativ 100 de containere de diferite dimensiuni, care au sistem de ventilație prin presiune negativă.

Imagine

Unitatea medicală va avea triaj, UPU şi terapie intensivă, policlinică şi zonă administrativă, depozit şi zonă de suport tehnic, radiologie, unitate de sterilizare, laboratoare de analize medicale şi bancă de sânge, depozit pentru medicamente, farmacie, saloane pentru pacienţii cu forme uşoare sau medii, saloane pentru terapie intensivă, sală de operaţii, zonă postoperatorie, spaţii pentru personalul medical, spălătorie, bucătărie, sală de mese, morgă, toalete, rezervor de apă, generator de curent, sală pentru gestionarea infrastructurii IT, staţie pentru oxigen, zonă de cazare cu 16 paturi pentru personalul medical.

Imagine

”Eforturile noastre se concretizează, iată că spitalul este realitate, a ajuns la Iași, mai sunt transporturi pe drum, dar e o chestiune de zile până totul va fi montat și dat spre utilizare medicilor, în folosul pacienților. Spitalul va fi util și după această epidemie, este un spital complex, este dotat inclusiv cu sală de operație. Vom aduce aici toți bolnavii de Covid 19 și vom putea dezinfecta celelalte spitale , iar Spitalul de Boli Infecțioase va fi redat în totalitate bolnavilor care au nevoie de serviciile infecționiștilor”, a afirmat, la sosirea primelor module Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.