În perioada 7-9 noiembrie, va avea loc la Iași primul Simpozion al Societății Balcanice de Stomatologie (BaSS), cu tema Evoluția în Medicină. Era digitală în practica medicală curentă”.

Evenimentul este organizat și coordonat de Norina Forna, Președinte al Societății Balcanice de Stomatologie și secan al Facultății de Medicină Dentară.

Deși privilegiul de a proiecta și coordona aceste manifestări științifice prestigioase, care se adresează exclusiv elitei din medicina dentară balcanică, este câștigat printr-o competiție la care participă toate cele 10 țări membre BaSS, Norina Forna obținut de trei ori acest privilegiu, într-un interval de numai șapte ani: în anul 2011, în 2015 când a organizat Ediția Jubiliară și în anul 2018.

Simpozionul BaSS va aduce orașul Iași în centrul comunității medicale și de medicină dentară din sud-estul Europei, reunind reprezentanți ai Asociațiilor Profesionale din Albania, Bosnia – Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord, România, Serbia şi Turcia, precum şi Board-uri ale Organizațiilor Internaționale de Prestigiu din domeniul Medicinii Dentare.

Printre speakerii internaționali prezenți la Iași la primul Simpozion al BaSS se numără:

– Prof. Dr. Atanasios Poulopoulos, Secretar general BaSS (Grecia)
– Dr. Rodos Irodotou, Consilier BaSS (Cipru)
– Dr. Huseyin Bicak,  Consilier BaSS (Cipru)
– Profesor Asociat Dr. Sorin Uram-Tuculescu, VCU School of Dentistry (SUA)
– Prof. A.C. Francesco Maria Manconi (Italia)

– Prof. Dr. Stylianos Dalampiras (Grecia)
– Prof. Dr. Anastasios Markopoulos (Grecia)
– Prof. Dr. Anton Filchev, Consilier BaSS (Bulgaria)
– Prof. Dr. Valeriu Fala (Moldova)
– Dr. Helmut Berthold Engels, Președinte al German Center for Oral Implantology DZOI (Germania)
– Prof. Dr. Oleg Solomon (Moldova).

Programul evenimentului cuprinde 41 de conferințe, susținute de speakeri din România și din străinătate, 91 de comunicări orale și 35 de postere, workshop-uri și cursuri postuniversitare, care le vor oferi medicilor practicieni ocazia de a se informa despre cele mai noi tehnici și tehnologii din domeniul medicinei dentare și de a-și îmbunătăți competențele în acest domeniu.

Calitatea științifică înaltă a materialelor prezentate este garantată de comisia amplă de verificare și validare a acestora, alcătuită din 45 membri străini și 40 membri din România, iar succesul evenimentului este asigurat de comitetul extins de organizare a acestuia, format din 33 de membri.

Articolul precedentRezultate foarte bune pentru ENPI și Dojo Master la Cupa Mondială la Karate, în Germania : Au obținut opt medalii
Articolul următorInvestiții în aparatură de ultimă generație la Spitalul de Boli Infecțioase Iași