Poliţiştii de frontieră ieșeni au descoperit, ascunse asupra unor cetăţeni, trei cărţi de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române, documente ce s-au dovedit a fi false şi ce urmau să fie folosite în Italia şi Belgia.

Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni au ajuns, pentru a intra în ţară, ca pasageri în două vehicule marca Mercedes, ambele înmatriculate în Republica Moldova, cetățenii din moldoveni C.N. şi B.A., în vârstă de 27, respectiv 22 de ani.

Existând suspiciuni că bărbaţii ar avea acte false, s-a procedat la efectuarea unor controale amănunţite şi au fost descoperite în bagajele personale ale acestora două cărţi de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române, dar care sunt false.

Cu privire la cele constatate, bărbaţii au declarat că au luat actele de la conaționali, plătind fiecare suma de 200 de euro, și pe care intenţionau să le folosească în Italia, pentru a ocupa mai ușor locuri de muncă.

Mai mult, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iași a ajuns, pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din ţară, cetăţeanul ucrainean V.L., în vârstă de 27 de ani, călătorind ca pasager şi intenţionând să se îmbarce pe o cursă aeriană cu destinaţia Bruxelles.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit asupra persoanei în cauză o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, agenții au stabilit că documentul este fals.

Tânărul a declarat că a primit cadou documentul de la un prieten, intenţionând să îl folosească pe teritoriul Belgiei, în vederea obţinerii unui loc de muncă.

În cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile care se impun.

 

Articolul precedentMarfă de contrabandă, ascunsă într-o maşină
Articolul următorTârg de promovare educațională