Polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene Iași au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din județul Botoșani.

Întrucât șoferul mirosea a alcool, acesta a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.

Conform acesteia, şi agenții din cadrul Secţiei III de Poliţie au oprit, pentru control, pe o stradă din municipiul Iași un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Bârnova.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat. De asemenea, întrucât șoferul mirosea a alcool, a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a refuzat să fie dus la spital, pentru a i se preleva mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Şi îaceastă cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Reprezentanţii IPJ au mai menţionat că agenții din cadrul Secţiei VIII de Poliţie Rurală Leţcani au acţionat pentru menţinerea climatului de siguranţă publică și prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul acțiunii au fost controlate 19 maşini și au fost legitimate 31 de persoane. De asemenea, au fost date 36 de amenzi, în cuantum de 17.120 de lei, şi au fost reținute două permise de conducere și două certificate de înmatriculare și două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Popești, a fostprins conducând un autovehicul pe DJ 282D fără a aveapermis pentru vreo categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permisa adăugat Anca Vîjiac.

Potrivit acesteia, polițiștii au mai oprit pentru control, pe DJ 282D,în localitatea Popeşti, o autoutilitară condusă de un bărbat de 30 de ani, din comuna Țibana. Bărbatul a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autoritățile din Lituania.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că actul prezentat pentru control ar fi aparținut altei persoane. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis.

În plus, polițiștii au oprit, pentru control, în comuna Valea Lupului, un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani, din localitate. Întrucât șoferul mirosea a alcool, acesta a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Şi în această cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. 

Articolul precedentREFERENDUM 2018: Prezenţa în judeţul Iaşi. UPDATE
Articolul următorRazie pe străzile din Iaşi: ce au descoperit polițiștii