Politistii de frontiera constanteni au aniversat astazi 141 ani de la infiintarea institutiei. Trupele speciale au facut o demonstratie de lupta si au fost prezentate noile vehicule de teren.

Agenţii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au prins în zona de responsabilitate doi tineri din Republica Moldova, care au încercat să intre ilegal în România, trecând înot apa râului Prut.

Astfel, poliţiştii de frontieră, acţionând în baza unei informaţii provenite de la o persoană de sprijin, au prins pe direcţia localităţii de frontieră Mânzăteşti, din judeţul Iaşi, doi indivizi care nu aveau acte de identitate şi care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

Cei doi au fost duși la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi – feroviar, în vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efectuate, cu sprijinul autorităţilor din Republica Moldova şi din declaraţiile indivizilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt P.C. şi N.P., cetăţeni din Moldova, în vârstă de 18, respectiv 35 de ani, şi că au trecut râul Prut înot.

Cei doi au recurs la această metodă deoarece P.C. este cercetat în R. Moldova pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar N.P. este căutat de nişte conaţionali pentru a restitui sume de bani împrumutate anterior. Aceştia au adăugat că intenţionau să ajungă în municipiul Iaşi în vederea găsirii unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră fac acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În baza Acordului de Readmisie încheiat între C.E. şi Republica Moldova, cei doi tineri au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Articolul precedentUnioniștii s-au adunat la Iași
Articolul următorAccident grav, soldat cu moartea unui polițist (FOTO)