Agenții din cadrul Secţiei I de Poliţie Rurală au oprit, pentru control, în comuna Bârnova, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din localitate.

Întrucât șoferul mirosea a alcool, el a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă în acest caz”, a declarat Ioana Buștiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Reprezentanții IPJ au adăugat că agenții din cadrul Poliției municipiului Pașcani au oprit, pentru control, un moped condus de un tânăr de 21 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că acesta nu are permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. De asemenea, tânărul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducere fără permis și sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, a adăugat Ioana Buștiuc.

Conform acesteia, agenții din cadrul Biroului Rutier au acționat zilele trecute în municipiul Iași, pentru creșterea gradului de siguranță pe șosele și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În cadrul acțiunii au fost date 61 de amenzi, în cuantum de 22.605 lei, dintre care 33 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, șase pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță, cinci pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii și 17 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute două permise de conducere și au fost retrase un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înamtriculare. De exemplu, un tânăr de 27 de ani, din municipiul Iaşi, a fost prins conducând un autoturism cu viteza de 125 km/h. Acesta a fost amendat, fiindu-i reținut și permisul de conducere”, a încheiat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

 

Articolul precedentGALERIE FOTO: Peste 1.000 de prichindei, sărbătoriţi de poliţişti, jandarmi şi pompieri!
Articolul următorPolitehnica Iași s-a despărțit de Kamer Qaka. Mijlocașul va fi coleg cu Cristea, la Craiova