Unul dintre cele mai importante proiecte de investiţii de la nivelul judeţului Iaşi este pus în pericol de către Consiliul Judeţean Iaşi. Deşi de ani de zile, ieşenii aşteaptă modernizarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Maria Iaşi, implementarea proiectului „Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Maria Iaşi” a fost prelungită cu încă 15 luni.

Conform informaţiilor oferite de către Agenţia de Dezvoltare Nord-Est, cauza amânării ȋnceperii investiţiei este respingerea documentaţiei de atribuire a contractelor de servicii de proiectare şi execuţie lucrări şi cea privind serviciile de consultanţă pentru managementul de proiect.

Consilierii PMP solicită preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, să iasă public şi să ofere o serie de clarificări în ceea ce priveşte modernizarea Spitalului de copii. „Cum este posibil ca un proiect de o asemenea anvergură şi importantă pentru judeţul Iaşi şi Regiunea de Nord-Est să fie blocat din cauza faptului că documentaţiile de atribuire a unor servicii au fost pline de erori? Atunci când ANAP îţi respinge documentaţiile este cât se poate de clar că ceva nu a fost în regulă. Solicit preşedintelui Consiliului Judeţean să explice ieşenilor, dar în special mămicilor şi copiiilor care trec zilnic pe la acest spital, de ce modernizarea unităţii medicale s-a mai amânat cu încă 15 luni. Vrem să ştim care este cauza întârzierii implementării proiectului şi cine este responsabil pentru aceste gafe. Este impardonabil să ne jucăm cu hârtiile când în joc este viaţa copiilor noştri‟, a declarat consilierul judeţean Camelia Ciornia.

În replică, președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, susține că prelungirea perioadei de implementare a proiectului cu 15 luni este normală.

„Procedura de încheiere a unor acte adiționale de prelungire a duratei de implementare este un demers uzual în ceea ce privește derularea proiectelor cu finanțare europeană, determinat în special de durata procedurilor de atribuire. Aceste demersuri nu diminuează cu nimic impactul proiectelor, ci doar vin să conformeze un calendar estimat cu clauzele contractuale. Unii dintre consilierii județeni fie nu citesc în întregime răspunsurile pe care le primesc de la instituțiile abilitate, fie nu le înțeleg…”, a afirmat Maricel Popa.

Articolul precedentRevoltă pentru construirea Autostrăzii A8
Articolul următorRus a fost suspendat nouă jocuri şi penalizat cu 20.000 de lei