Agenții din cadrul Poliţiei oraşului Hârlău şi Secţiei IX de Poliţie Rurală au acționat pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.

Au fost controlate 14 societăți comerciale și au fost verificate 33 de maşini şi şase căruţe, fiind legitimate 87 de persoane. Totodată, au fost date 24 de amenzi, în valoare totală de 4.060 de lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în cuantum de 200 de lei și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Astfel, un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Belcești, a fost amendat cu suma de 500 de lei întrucât a făcut scandal întrun loc public.

Mai mult, un individ de 41 de ani, din comuna Focuri, a fost amendat cu 200 de lei deoarece i-a adresat cuvinte şi expresii jignitoare unui alt bărbat din aceeaşi localitate.

Totodată, o tânără de 22 de ani, din comuna Fântânele, gestionar la o societate comercială, a fost amendată cu suma de 500 de lei deoarece a expus la vânzare produse alimentare fără a avea termen de valabilitate inscripţionat pe ambalaj, produse alimentare cu termen de valabilitate depășit şi produse fără documente de provenienţă.