În condițiile prelungirii vacanței de primăvară, primarul Mihai Chirica a adresat Inspectoratului Școlare Județean Iași o propunere care ar putea contribui la menținerea elevilor în contact cu studiul școlar.

 
Mai exact, edilul Iașului propune ca fiecare unitate de învățământ să organizeze cursuri sau lecții de pregătire care să compenseze absența elevilor de la școală pe o perioadă atât de îndelungată, anume până pe 4 mai. Astfel, aceștia își vor păstra viu interesul față de materiile de studiu, fără a fi puși în situația de a pierde din nivelul de cunoștințe.
„Desigur, desfășurarea acestor ore de pregătire va trebui să fie rezultatul unui consens între elevi, profesori și părinți. Modalitatea de organizare a cursurilor rămâne la latitudinea unităților școlare, acestea putând opta fie pentru sistemul teleșcoală, fie pentru prezența fizică a elevilor în clasă, cu respectarea tuturor regulilor de distanțare fizică impuse de normele sanitare. Cu această ocazie, reiterez sprijinul pe care Primăria Municipiului Iași îl acordă tuturor unităților de învățământ preuniversitar, fiind alături de toate cadrele didactice care manifestă devotament, calitate și viziune în actul educational”, a declarat primarul Mihai Chirica într-o conferință de presă.

Sursa: Realitatea de Iasi