Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR) oferă o nouă oportunitate de voluntariat în cadrul celui mai mare festival de film românesc din ţară. Programul VoluntarEşti. TrăiEşti. ÎntâlnEşti. FilmEşti este creat special pentru persoanele dornice de acţiuni de voluntariat şi preocupate de promovarea cinematografiei româneşti sub toate formele ei. Începând cu 25 aprilie şi până pe 25 mai 2021, voluntarii pot completa formularul disponibil pe site-ul festivalului şi se pot înscrie în etapa de selecţie.

Anul acesta, festivalul SFR se va desfăşura în perioada 11-15 august 2021, iar organizatorii au anunţat deja câteva noutăţi pentru ediţia cu numărul 12, care pot fi urmărite pe site sau pe pagina de Facebook a festivalului.

„Voluntarii sunt sufletul festivalului – fără ei n-am reuşi să realizăm ceea ce ne propunem şi să îi facem pe invitaţi şi pe spectatori să se simtă ca într-o capitală a filmului românesc. Ne-am dat seama, mai ales acum, realizând ediţia din pandemie (ediţia a 11-a, septembrie 2020), că voluntarii de toate vârstele reprezintă SFR, oferind din timpul şi pasiunea lor celor care vin să se bucure de experienţa de festival”, spune Andrei Giurgia, directorul SFR.

Sursa: Realitatea de Iasi