Primăria Iași organizează pe data de 18 decembrie o licitație pentru reabilitarea și modernizarea zonei de agrement C.A. Rosetti.

Prevederea bugetară este de 6,6 milioane lei, fără TVA, aproape 1,4 milioane euro. Proiectul beneficiază de susținerea fondurilor europene. Terenul vizat are o suprafață de 17.912 metri pătrați. Accesul se realizează din străzile Albineț, Brândușa și C.A. Rosetti.

Conform proiectului, zona va beneficia de o grădină de acces, locuri de joacă, zonă de recuperare și fitness, zonă de relaxare pe gazon – meditație, yoga, zonă de jocuri statice pasive, teren de mini-golf, zonă Parkour, skate, patinoar, tiroliană etc.

„Se propun următoarele: stabilirea și aplicarea planurilor de măsuri pentru realizarea centurilor verzi-galbene (spații verzi și terenuri agricole ) în jurul orașelor de rangul I și II, mărirea suprafețelor de spații verzi intravilane cu 10 la sută pentru atingerea unui indicator de minimum 15 metri pătrați pe locuitor, realizarae conceptului pentru parc, fluidizarea traficului de pe străzile aferente celorlalte spații publice de petrecere a timpului liber”, se arată în caietul de sarcini.