Primăria Iași va depune, săptămâna viitoare, proiectul „Velocity“ privind crearea la Iaşi a unui sistem modern de închiriere de biciclete. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 5 milioane de euro. Sistemul va cuprinde 50 de amplasamente, unde vor fi amenajate 62 de staţii de îmbarcare şi închiriere. La nivel de achiziţii, Primăria va cumpăra 831 de biciclete mecanice, 37 de biciclete electrice, 60 de triciclete pentru persoane de vârsta a treia şi 20 de triciclete pentru persoane cu dizabilităţi.

„Vom avea 10 staţii de depanare şi 35 de parcări private. Staţiile de depanare sunt puncte fixe în care se vor putea găsi scule pentru reparaţii“, a spus primarul Iașului, Mihai Chirica.

Proiectul va fi implementat în totalitate până la sfârşitul anului 2020.

Staţiile de închiriere biciclete vor fi amplasate în mai multe zone din oraş, precum rond Copou, la stadion, la Universitate, strada Lăpuşneanu, Inde­pen­denţei, Tudor Vladimirescu şi multe altele.

„Fiecare cartier va avea prevăzute staţii de biciclete“, a adăugat Chirica.

La ultima şedinţă a Consiliului Local, consilierii au amânat aprobarea unui proiect asemănător propus de Atelierele Pegas SRL, prin care se dorea înfiinţarea unui sistem de închiriere a bicicletelor asistat prin GPS. Proiectul prevede ca tot sistemul să fie gestionat printr-o platformă online, iar utilizatorii să poată rezerva, închiria şi debloca o bicicletă prin intermediul unei aplicaţii telefonice, preţul prevăzându-se a fi de 1,9 lei/jumătate de oră.

Articolul precedentVictorie pentru CSM Politehnica, în Turcia (VIDEO)
Articolul următorCampanie umanitară pentru comuna Fărcașa