Universitatea Tehnică (TUIASI) „Gheorghe Asachi“ Iași a obținut finanțare națională de un milion de euro pentru proiectul „TUIASI – COMPETE. Dezvoltarea instituțională a TUIASI prin creșterea vizibilității și a performanței cercetării“. Acesta a fost depus în cadrul competiției naționale PNCDI III, sub programul performanță instituțională, domeniul „Energie, mediu și schimbări climatice”.

Proiectul propus de Universitatea Tehnică a fost al doilea în urma evaluării, cu un punctaj de 82.65, pe locul I fiind Universitatea Politehnică din Timișoara.

Obiectivul general al planului de dezvoltare instituțională propus prin proiectul TUIASI-COMPETE este creșterea capacității și performanței instituționale de cercetare, dezvoltare și inovare a Universității Tehnice din Iași, prin susținerea dezvoltării competențelor de cercetare și consolidarea colectivelor de înaltă performanță, precum și prin dezvoltarea capacităților de diseminare și transfer tehnologic a rezultatelor aplicabile obținute în urma desfășurării activităților în domeniul de specializare „Energie, mediu și schimbări climatice“.

Proiectul are trei priorități strategice – creșterea nivelului de excelență și vizibilitate a cercetării și inovării în cadrul Universității, oferirea unui suport pentru tinerii cercetători, și creșterea impactului economic și social al activităților de cercetare și inovare ale TUIASI, prin transfer tehnologic.

Printre activitățile concrete desfășurate pe fiecare activitate se numără extinderea infrastructurii de cercetare a TUIASI prin implementarea unui laborator de prototipare a circuitelor electronice care valorează 200.000 de euro, dar și extinderea infrastructurii IT de cercetare printr-o investiție de 150.000 de euro.

De asemenea, vor fi sprijinite mai multe tipuri de mobilități de cercetare, vor fi acordate fonduri pentru a demara unele proiecte, iar echipele care vor beneficia de finanțare în acest proiect vor trebui să aibă în componența lor și doi tineri cercetători, pentru sprijinirea acestora.

Articolul precedentISU Iași dă aproape 100.000 euro pe reparația mașinilor din dotare
Articolul următorIeșenii, învinși în prelungiri, la Mediaș